... lidé jsou andělé s jedním křídlem, proto se musejí najít dva a obejmout se, aby mohli vzlétnout...

Těstoviny - 17x

10. listopadu 2006 v 23:15 | ktmr z netu |  recepty
Masové koule na rajčatech se skleněnými nudlemi
600 g mletého masa | 1 vejce | 1 lžíce hladké mouky | 2 středně velké cibule | 3 lžíce strouhanky | 1 lžička koření na mleté maso | olej na smažení | sůl | 8 velkých rajčat | 1 lžíce hladké mouky | 1 lžíce kečupu | 1 lžíce másla | 1 chili paprička | 1 kostka Masoxu | 1 kostka cukru | naťová cibule, čerstvá bazalka na ozdobu
K masu přidáme mouku, strouhanku, část nakrájené cibule, koření a sůl. Promícháme, vytvarujeme kuličky a pak osmažíme.

Zbytek cibule rovněž osmažíme, přidáme rajčata a sůl. Asi 7 minut dusíme.

Pak přidáme chilli, MAGGI Bujox a kostku cukru. Mouku rozmícháme ve studené vodě, přidáme kečup a podlijeme rajčata. Povaříme ještě asi 6 minut. Nakonec do rajčat ponoříme masové koule.
******
Pasta Corleone
1 balení Špaget | 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě | 1 konzerva hovězího ve vlastní šťávě | 2 sklenky lečo | 1 láhev ostrého kečupu | 10 stroužků česneku | 4 špetky kurkumy | 2 lžíce italská kořenící směsi | 2 rajčata | 1 paprika | 40 dkg sýru eidamu | 2 hrsti oliv
Uvaříme špagety v osolené vodě s kurkumou do poloměkka. Rozdělíme na dva díly.
První díl stejnoměrně rozprostřeme v pekáčku. Nadrobno nasekáme obsah vepřové konzervy, nasekáme olivy a rozprostřeme na MAGGI Špagety.
Nasekáme poloviční množství oloupaného česneku a posypeme. Zaprášíme půl lžící Italské kořenící směsi, pokryjeme jednou sklenicí leča a potřeme cca 1/2 lahví ostrého kečupu. Zaprášíme 20 dkg nakrouhaného eidamu.
Rozprostřeme druhý díl špaget, celý postup opakujeme, pouze použijeme hovězí maso ve vlastní šťávě a před zaprášením pokryjeme vrsvou sýra, stejnoměrně nakrájenou paprikou na proužky a rajčaty na kolečka.
Zapékáme při cca 200°C do lehkého zhnědnutí sýry, cca 35 minut.
*********
Těstoviny po Lotrinsku
400 g těstovin Mušle | 300 g mletého masa | 1 cibule | 60 g tuku | 200 ml červeného vína | 1 lžíce rajského protlaku | 180 ml zakysané smetany | 100 g strouhaného sýru | sladká paprika | sůl | pepř | 1/2 kostky MAGGI Bylinky bazalka a tymián
Cibuli zpěníme na větší části tuku, přidáme mleté maso a krátce osmahneme. Potom zalijeme vínem, osolíme, okořeníme, přidáme půl kostky MAGGI Bylinky bazalka a tymián vmícháme rajský protlak a podusíme.
Uvařené, okapané těstoviny smícháme s podušeným masem a směsí naplníme pekáč vymazaný tukem. Zalijeme rozkvedlanou smetanou, bohatě posypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zapékáme 25-30 minut
*********
Lucčiny těstoviny s kuřecím masem
těstoviny Fleky | kuřecí maso (prsíčka) | grilovaci koření dle chuti | sójova omačka (nemusí být) | sůl | cibule nebo pórek | 1/2 balení zakysané smetany | kečup dle chuti | sýr na posypání (aspoň 100g)
Těstoviny Fleky uvaříme dle návodu.
Mezitím si na cibulce osmažíme maso, okořeníme dle libosti a jakmile je maso měkké zalijeme zakysanou smetanou, prohřejeme a přidáme kečup. Netřeba šetřit.
Zapékací misku vymažeme a těstoviny smícháme s právě hotovou směsí a posypeme silnou vrstvou sýra.
*******
Labužnická směs
3 lžíce oleje | 1 pórek | 1/2 sáčku zmrazeného hrášku | 200 g tepelně upraveného kuřecího nebo krůtího masa | MAGGI Harmonie Chuti | drcený kmín | mletý pepř | 1 balení vařených těstovin | 3 vejce | 100 ml mléka | 50 g nivy | petrželka | tuk na vymazání zapékací misky nebo pekáčku | sůl | pepř
Na oleji osmahneme na kolečka pokrájený pórek, přidáme hrášek, kořenící směs MAGGI Harmonie Chuti a ostatní koření, sůl a společně osmahneme. Vmícháme na menší kousky pokrájené maso, uvařené těstoviny, jemně pokrájenou petrželovou nať a směs dáme do tukem vymazané misky a vložíme do předehřáté trouby.
Po zapečení pokrm zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a nastrouhanou nivou a dopečeme dozlatova.
******
Špagety se žampiony a olivami
1 balení špaget | 2 balení oliv bez pecek | 1 konzerva nakládaných žampiónů | 5 stroužků česneku | 1 svazek čerstvé bazalky | 2 lžíce olivového oleje | 4 dcl kečupu | 2 cibule | 20 dkg parmazánu
Cibuli nakrájíme na kolečka, orestujeme dozlatova na olivovém oleji a přidáme žampiony z plechovky.
Olivy, nakrájené na poloviny, chvilku orestujeme, přidáme kečup a prohřejeme.
Na konec dochutíme solí, česnekem a bazalkou. Podáváme s uvařenými špagetami a posypeme sýrem.
******
Těstoviny se žampióny
300 g těstovin | 200 g žampionů | 300 g paprik | 50 g slaniny | 1 klobásy | 2 stroužky česneku | 1/2 lžičky tymiánu | 1 špetka pepře | sójová omáčka | 100 g eidamu na posypání | sůl
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka.
Na 2 lžících oleje opečeme nadrobno nakrájené žampióny, papriky, slaninu, klobásu. Přidáme 2 stroužky česneku utřeného se solí, pepř, tymián a za stálého míchání krátce osmahneme. Zakápneme sojovou omáčkou a pod pokličkou dusíme doměkka.
******
Těstoviny se zelím
1 balení těstovin - fleky nebo mašličky | 1 malou hlávku zelí | 20 dkg uzeniny dle chuti | 1 špetka soli | 1 špetka pepře | 1 špetka grilovací koření | 1 špetka kari
Těstoviny si uvaříme běžným způsobem.
Mezitím si na pánvi osmahnene uzeninu s kořením. Přidáme nakrájené zelí, které ještě s masem podusíme asi 5 min.
Potom tuto směs smícháme s uvařenými těstovinami a podáváme.
*****
Selské těstoviny
500 g těstovin (kolínka nebo spirály) | 200 g kyselého zelí | 2 cibule | 400 g brambor | 200 g uzené prorostlé slaniny | 2 lžíce másla | 2 lžíce oleje | 1 lžička mleté červené papriky
Těstoviny uvaříme a scedíme. Na oleji zpěníme cibuli a přidáme kyselé zelí. Okořeníme a podusíme, dokud se nevypaří voda a ještě trošku osmažíme.
Brambory uvaříme nakrájené na maličké kostky a scedíme. Slaninku nakrájíme a osmažíme spolu s cibulí do růžova. Přidáme máslo, červenou papriku a ihned odstavíme z vařiče.
Těstoviny, brambory, zelí a slaninu smícháme.
******
Fusilly s klobásou a červenými fazolemi
2 rajčata | 1 feferonka | 1 cibule | 1 klobása | 1 malý rajčatový protlak | 1 lžička rozmarýnu | 2 lžíce olivového oleje | 1/8 l bílého suchého vína | 400 g červených fazolí v konzervě | 400 g spirál (fusilly) | sůl
Nakrájíme cibuli, klobásu, vypeckovanou feferonku a horkou vodou spařená oloupaná rajčata. MAGGI těstoviny uvaříme dle návodu. Fazole slijeme.
Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, přidáme klobásu, feferonku a rozmarýn. Vše řádně opečeme. Přidáme rajčata, fazole a rajský protlak. Promícháme a přilijeme víno. Směs povaříme asi 10 minut a ochutíme solí. Omáčku necháme zhoustnout a podáváme s těstovinami.
******
Katův šleh
2 lžíce oleje | 1 cibule | 200 g mletého masa | 5 stroužků česneku | bazalka | sůl | pepř | pikantní kečup podle chuti | 1 balení špaget | 100 g nastrouhaného tvrdého sýru na posypání
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a prolisovaný česnek, osmahneme. Okořeníme, osolíme, přidáme kečup, podlijeme trochou vody a podusíme doměkka.
Mezitím uvaříme MAGGI Špagety dle návodu. Omáčku dáme na uvařené špagety a sypeme strouhaným sýrem.
**********
Mušle se šunkou a žampiony
250 g mušlí | 150 g šunky | 100 g čerstvých žampionů | 2 stroužky česneku | 2 lžíce oleje | 2 lžíce másla | 1 sáček smetany na šlehání nebo 12% smetany | olivový olej | sýr na posypání
Mušle uvaříme běžným způsobem. Po uvaření neproléváme vodou, pouze přidáme pár kapek olivového oleje.
Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Dusíme na oleji, přidáme prolisovaný česnek. Šunku nakrájíme na kostičky a zprudka osmahneme v jiném kastrolku na másle. Když jsou žampiony měkké, přidáme směs k šunce. Zalijeme smetanou a povaříme asi 5 minut. Pokud je omáčka řídká, je možné ji zahustit nebo nechat déle vyvařit. Nalijeme na těstoviny a posypeme sýrem.
********
Sýrová omáčka s nudlemi
250 g širokých nudlí | 400 g brokolice | 250 ml sladké smetany | 250 g taveného sýra | 1 špetka soli | 1 špetka pepře | bazalka | česnek
Na 5 minut dáme vařit široké nudle. Brokolici uvaříme a nakrájíme.
Mezitím si na pánvičce roztavíme tavený sýr. Až se sýr roztaví přidáme smetanu, uvařenou brokolici a uvařené nudle. Zamícháme a můžeme podávat.
*******
Špagety po uhlířsku
1 balení špagety | 150 g uzeného boku | 50 g másla | 3 žloutky | 100 g eidamu | 30 g parmazánu | 150 ml smetany | 1 stroužek česneku | 1 kostka MAGGI Bylinky bazalka a tymián
Špagety uvaříme ve vařící osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, promastíme máslem a necháme je v teple. Sýr nastrouháme, promícháme se smetanou a žloutky. Uzený bok nakrájíme na nudličky, osmahneme je v pánvi do zlatova, přidáme utřený česnek, MAGGI Bylinky bazalka a tymián, kterou nejprve necháme rozpustit. Do pánve přidáme uvařené špagety zalijeme rozmíchanou smetanou a prohřejeme tak, aby se vejce úplně srazily.
********
Špagety sypané česnekem
500 g špaget | 5 stroužků česneku | 100 g uzené prorostlé slaniny | 2 lžíce oleje | 1 lžíce hladké mouky | 375 ml vývaru zMAGGI Zeleninového bujónu | 200 ml smetany ke šlehání | petrželka | 50 g parmezánu | muškátový oříšek | sůl | pepř
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Slaninu pokrájíme na proužky a osmahneme na oleji. Přidáme česnek, 5 minut společně opékáme, pak vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
Do výpeku vsypeme mouku, zalijeme vývarem z MAGGI Zeleninového bujónu a smetanou, důkladně rozšleháme a asi 8 minut povaříme. Petrželku usekáme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.Podle návodu uvaříme špagety, promícháme s omáčkou a upravíme na mísu. Posypeme česnekem, slaninou, sýrem a petrželkou.
********
Špagety mladého gurmána
2 cibule | 400 g uzeného masa | 6 stroužků česneku | 1 šlehačka | 2 vejce | 1 špetka Harmonie Chuti | 1 kostka MAGGI Bylinky bazalka a tymián | 1 lžička muškátového květu | 1 balení špaget
Nadrobno nakrájenou cibuli necháme na tuku zrůžovět, přidáme na hodně malé kostičky nakrájené uzené, rozmačkaný česnek, dochutíme kořenící směsí MAGGI Harmonie Chuti a MAGGI Bylinky bazalka a tymián. Do hrnečku nalijeme šlehačku, vejce a další ingredience. Mezitím uvaříme MAGGI Špagety, vodu slijeme a špagety necháme v hrnci. Do horkých špaget nalijeme šlehačku s přísadami a zamícháme. Na úplný konec přidáme uzené maso s cibulkou a zamícháme.
*********
Těstoviny s omáčkou z plísňového sýra
2 lžíce másla | 2 lžíce hladké mouky | 3 dcl mléka nebo smetany | 140 g plísňového sýra | pepř | petrželovou nať | 400 g vřeten | ořechy
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem nebo smetany, rozšleháme a zvolna asi 10 minut provaříme. Do omáčky přidáme nastrouhaný nebo rozdrobený plísňový sýr a za stálého míchání zvolna rozpustíme. Ochutíme pepřem a petrželovou natí. Dle návodu uvaříme vřetena a jednotlivé porce přelijeme sýrovou omáčkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama