... lidé jsou andělé s jedním křídlem, proto se musejí najít dva a obejmout se, aby mohli vzlétnout...

Listopad 2006

Vánoční perníčky

19. listopadu 2006 v 20:02 | ktmr z netu |  recepty
Perníčky č.1

400 g. hl.mouky
140 práš.cukru
2 lžíce rozpuštěného medu
75 dkg.HERY
2 vejce
1lžička jedlé sody.
směs koření do perníku 4 lžičky
Péct do růžova

Vánoční perníčky č. 2

1/2kg hladké mouky
15dkg moučkového cukru
10dkg vlažného medu
2 celá vejce
5dkg másla nebo Hery
1a1/2 lžičky jedlé sody
2 lžičky koření (buď hotové koupené nebo pomlít 10 hřebíčků, 5 kuliček nového koření, anýz, kousek badyánu, mletá skořice)
Zpracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme do druhého dne, klidně i déle, v lednici. Vyválíme silnější plát, vykrájíme různé tvary, pečeme na pečícím papíru, po upečení potřít rozšlehaným žloutkem s troškou vody.
Perníčky č. 3

2,5 dkg rozpuštěného tuku (máslo, Hera)
1 lžíce medu
2 vajíčka
18dkg cukru moučky
35 dkg hladké mouky
1 zarovnaná lžička sody
Koření: 6 hřebíčků, 6 zrnek nového koření, 0,5 lžičky anýzu - rozmělnit v hmoždíři, 1 vrchovatá lžíce skořice, lze i fenykl a badyán
Cukrová poleva: 10 dkg cukru + 1 bílek ušleháme ve vodní lázni (od mamky), 25dkg dvakrát prosátého moučkového cukru + 1bílek nebo 25 dkg mouč. Cukru + půl bílku + šťáva z poloviny citronu (časopis)
Postup: Vše zpracujeme do těsta a necháme přes noc odležet v lednici pod igelitem. Rozválíme na 2mm silnou placku a vykrajujeme tvary. Klademe na plech na pečící papír a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě a po 3 min už sledujeme.
Perníčky č.4 - ihned měkké

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

80 dkg hladké mouky
30 dkg mletého cukru
10 dkg másla (sádlo i máslo musí být povolené nebo rozpuštěné)
10 dkg sádla
4 vejce
8 lžic teplého medu
perníkové koření
Poleva: 18 dkg cukru, 1 bílek, 1 lžíce octa nebo citronu

POSTUP PŘÍPRAVY

tyto perníčky JSOU SKUTEČNĚ PO UPEČENÍ IHNED MĚKKÉ!
Postup přípravy je ten, že veškeré ingredience se smísí ve velké míse dohromady, uhněte se těsto, které se nechává minimálně 2 hodiny v lednici uležet, potom teprve těsto vyválíme na silnější plát, vykrajujeme a pečeme.
Pečou se ve vyhřáté troubě 200 stupňů 5 minut. Perníčky mají zlatou barvu. Ihned po vytažení z trouby ještě na plechu se potírají rozšlehaným vejcem.
Recept - Perníkové těsto
25dkg mletého cuku
10dkg medu
5dkg hery
4 celá vejce
1 perníkové koření
2dkg sody
2 lžíce kakaa
65dkg hladé mouky
Postup:
Cukr, med, heru a vejce ušlehat v míse. Přidat perníkové koření, sodu a kakao a ještě jednou ušlehat. Přidáme mouku a ručně zpracujeme.
Hotové těsto necháme alespoň 12hodin uležet. (Doporučuji udělat těsto večer a na druhý den zpracovat)

Těsto vyválíme na tloušťku cca. 0,5cm. Vykrojené tvary pokládáme na plech s pečícím papírem.

Pečeme na 175 - 200 stupňů C.

Upečené perníčky za tepla potřeme jedním rozmíchaným vejcem, lžičkou vody a přidáme pár kapek tresti (rumová, čokoládová).

Recept - Poleva na zdobení
1 bílek
cca 150g mletého cukru (přesátého)

Postup:
Bílek našleháme šlehačem, potom přidáme přesátý cukr a zamícháme. Polevu necháme v mikrotenovém sáčku přes noc v chladu uležet. Dále dle potřeby přibarvit a zdobit.

Brambory – 13x

10. listopadu 2006 v 23:49 | ktmr z netu |  recepty
Brambory - 13x
Bramborové překvapení
8 středně velkých brambor | 150 g gothaje | 200 g nivy | 1 špetka pepře | 1 lžička MAGGI Harmonie Chuti
Brambory uvaříme do poloměkka. Gothaj a nivu nastrouháme, smícháme s MAGGI Harmonií Chuti.
Vařené brambory vydlabeme, dolíčky naplníme směsí z gothaje a nivy rozložíme na plech a pečeme asi 15 minut.
******
Zapečené brambory se žampiony a nivou
15 brambor (středně velkých) | 80 dkg žampiónů | 40 dkg Nivy | 1 balení koření na americké brambory | 1 kostka MAGGI Bylinek bazalka a tymián | 6 cherry rajčátek
Oškrábeme cca 15 středně velkých brambor, rozkrájíme na kostky a dáme na hluboký plech s již ohřátým olejem. Ochutíme kořením na americké brambory a hlídáme na plotně dokud brambory nedostanou zlatavý nádech.
Mezitím očistíme cca 0,8 kg žampiónů, nakrájíme a podusíme na pánvi s MAGGI Bylinkami bazalka a tymián, dokud nezměknou. Potom žampióny přidáme k mírně opečeným bramborám,promícháme a celé dáme do předehřáté trouby, (cca 150°C) asi na půl hodiny, dokud nezměknou brambory.
Poté vyndáme a hustě posypeme rozdrobenou nivou (navrh můžeme dát i pár cherry rajčátek - dochutí, ozdobí) a dáme ještě asi na 15 minut zapékat.
******************
Zapečené brambory se zelím a šlehačkou
7 větších syrových brambor | 1 sáček kysaného zelí | 250 ml šlehačky | 20 dkg uzeniny ( není nutná,ale dobrá) | kmín | sůl
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kolečka a narovnáme na pomaštěný plech. Množství brambor se řídí počtem strávníků a tloušťky koleček. Na vrstvu brambor nasypeme zakysané zelí, popř. uzeninu ( dobré je i uzené maso - třeba z uvařeného kolene), pokmínujeme, mírně posolíme, zalijeme šlehačkou a dáme do rozpálené trouby. Pečeme, až se šlehačka vypeče a na povrchu se udělá kůrčička.
**************
Polštáře
1 sáček bramborových knedlíků v prášku (nebo si sami udělejte těsto na bramborové knedlíky) | 300 g jemného točeného salámu | 1 vejce | hladká mouka | strouhanka na obalení | olej na smažení
Těsto připravíme podle návodu, rozválíme na placku a nakrájíme na čtverečky asi 7x7cm. Točený salám nastrouháme na hrubším struhadle a na každý čtvereček dáme hromádku. Přehneme na polovinu, okraje přitiskneme, obalíme v trojobalu a smažíme na oleji po obu stranách dozlatova.
****************
Brambory Windaloo
250 g brambor | 125 g cibule | 3 vejce | 4 lžíce kečupu | sladká paprika | sůl | pepř | 1 lžička kari
Brambory nakrájíme na hranolky, k tomu na proužky cibule (nesmí jí být málo). Obojí dáme na rozpálenou pánev smažit. Když jsou brambory a cibule hnědé, poprášíme sladkou paprikou. Po 1 minutě přidáme 1 malou lžičku kari, 4 polévkové lžíce kečupu a zalijeme šálkem vody. Necháme asi 10 minut probublávat.Pak přidáme dle chuti sůl a pepř a rozmícháme do toho všeho 3 vejce.
*****************
Bramboráková pizza
500 g brambor | 100 g anglické slaniny | 1 paprika | 4 žampiony | 1 špetka soli, pepře | 1 vejce
Syrové brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme. Slaninu, papriku, žampiony nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, pepř, vejce a smícháme. Lžící uděláme placičky a smažíme na rozpáleném oleji. Obměna: Kuřecí maso, játra kuřecí.
*****************
Bramborové šišky s mákem a cukrem
250 g měkkého tvarohu | 200 g směs na bramborové knedlíky | 2 žloutku | 30 g cukr krystal | 50 g měkké máslo | na posypání: | cukr moučka | mletý mák | rozpuštěné máslo | máta
Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a vypracujeme z nich těsto a tvarujeme z něj šišky, které vaříme ve vodě. Vařené bramborové šišky posypeme na talíři moučkovým cukrem a mákem, přelijeme rozpuštěným máslem.
***********************
Bramborák se zelím a slaninou
1 kg brambor | 25 dkg cibule | 4 stroužky česneku | 3 vejce | 1.5 lžičky soli | 1 špetka kmínu | 1 špetka majoránky | 1/2 kg hladké mouky | 1/2 kg slaniny | 1 kg sterilovaného zelí nebo kysaného zelí | 0.3 kg oleje na pečení či smažení | 1 špetka pepře
Nejprve brambory zbavíme slupek a řádně omyjeme, pak je nastrouháme na jemno do mísy. Do nastrouhaných brambor přidáme sůl, majoránku, pepř a pak vejce, česnek a nakonec kmín. Vše řádně rozmícháme a necháme chvíli odpočinout, aby se pustila bramborová šťáva, kterou potom odstraníme. Pak přidáme hladkou mouku, vše rozmícháme a hned pečeme či smažíme na pánvi na rozpáleném oleji do zlatova.
Hotové bramboráky pokládáme na talíř. A mezitím si připravíme buď kysané zelí nebo sterilované zelí a slaninu. Vše opláchneme pod tekoucí vodou. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme je na tuku a pak se přidají zelí a chvíli je podusíme pod pokličkou. Hotové zelí poklademe na bramboráky a ohneme je na půl a podáváme.
********************
Bramborové šišky s mákem a cukrem
250 g měkkého tvarohu | 200 g směs na bramborové knedlíky | 2 žloutku | 30 g cukr krystal | 50 g měkké máslo | na posypání: | cukr moučka | mletý mák | rozpuštěné máslo | máta
Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a vypracujeme z nich těsto a tvarujeme z něj šišky, které vaříme ve vodě. Vařené bramborové šišky posypeme na talíři moučkovým cukrem a mákem, přelijeme rozpuštěným máslem.
******************
Škubánky
1 kg brambor | 1 lžíce soli | 200 g hrubé mouky | tvaroh a máslo či mák, cukr a sádlo
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Slijeme polovinu vody.
Doprostřed brambor nasypeme mouku a obrácenou vařečkou uděláme několik děr až ke dnu a brambory necháme na mírném ohni povařit asi 10 minut. Je-li ještě u dna voda, opatrně ji slijeme.
Vše do hladka umícháme. Lžící namočenou v tuku vykrajujeme škubánky na nahřáté talíře.
Poté je mastíme sádlem či máslem a pak na ně nasypeme cukr s mákem nebo tvaroh.
Pokud těsto zbude, je možné ho na lívanečníku opéct.
************************
Brynzové halušky
200 g polohrubé mouky | 1 kg brambor | 2 vejce | 250 g brynzy | slanina | trocha mléka | pažitka | sůl
Oloupané syrové brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, mouku, trochu mléka a vymícháme hladké těsto, které po částech urovnáme na prkénko. Tupým nožem oddělujeme tenké kousky do vařící vody a vaříme 6 minut. Uvařené halušky propláchneme teplou vodou a dáme na rozškvařenou slaninu s brynzou.
*****************
Francouzské brambory
1 kg brambor | 250 ml smetany | 2 lžíce hořčice | 1/2 lžičky soli | 1 špetka pepře | 20 dkg tvrdého sýra | 1 vajíčka (nevařené) | 3 vajíčka vařená | 6 párků | 1/2 cibule
Nejprve se brambory uvaří, nechají vychladnout a oloupou.
Mezitím se nakrájí párky na kostičky, cibule nadrobno, nastrouhá sýr. Vařená vajíčka se rozdělí kráječem. Do jedné misky se smíchá sůl, pepř, smetana, hořčice a vajíčko.
Poté se do pekáče začnou krájet brambory na kolečka v rovnoměrné vrstvě, aby nebylo vidět dno. Posypou se na kostičky nakrájenými párky. (lze použít i kuřecí, krůtí nebo uzené maso).
Poté se posypou polovinou nakrájené cibule a sýrem. Celá tato vrstva se polije třetinou smetanové směsi. Celý postup se opakuje ještě jednou, a poté se navrch ještě nakrájí poslední vrstva brambor a zalije se opět třetinou směsi. Hotový přípravek dáme do trouby a propékáme dokud brambory trošku nezhnědnou, tj. 30 - 45 minut. Podle kvality a druhu trouby to může být i více.
********************
Omeleta z česnekových brambor
500 g brambor | olej | pórek | 2 cibule | MAGGI Harmonie Chuti | kmín | drcený česnek | pažitka | petrželka | 1 vejce | 50 g strouhaného sýru
Uvaříme oloupané brambory, sítkem je promačkáme na kostičky. Na hluboké pánvi necháme zesklovatět na oleji pórek, cibulku, přidáme trochu kořenící směsi MAGGI Harmonie Chuti, kmín, drcený česnek, pažitku a petrželku. Zamícháme s připravenými bramborami, zalijeme rozšlehaným vajíčkem a hodně posypeme sýrem. Na mírném ohni zapečeme.

Těstoviny - 17x

10. listopadu 2006 v 23:15 | ktmr z netu |  recepty
Masové koule na rajčatech se skleněnými nudlemi
600 g mletého masa | 1 vejce | 1 lžíce hladké mouky | 2 středně velké cibule | 3 lžíce strouhanky | 1 lžička koření na mleté maso | olej na smažení | sůl | 8 velkých rajčat | 1 lžíce hladké mouky | 1 lžíce kečupu | 1 lžíce másla | 1 chili paprička | 1 kostka Masoxu | 1 kostka cukru | naťová cibule, čerstvá bazalka na ozdobu
K masu přidáme mouku, strouhanku, část nakrájené cibule, koření a sůl. Promícháme, vytvarujeme kuličky a pak osmažíme.

Zbytek cibule rovněž osmažíme, přidáme rajčata a sůl. Asi 7 minut dusíme.

Pak přidáme chilli, MAGGI Bujox a kostku cukru. Mouku rozmícháme ve studené vodě, přidáme kečup a podlijeme rajčata. Povaříme ještě asi 6 minut. Nakonec do rajčat ponoříme masové koule.
******
Pasta Corleone
1 balení Špaget | 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě | 1 konzerva hovězího ve vlastní šťávě | 2 sklenky lečo | 1 láhev ostrého kečupu | 10 stroužků česneku | 4 špetky kurkumy | 2 lžíce italská kořenící směsi | 2 rajčata | 1 paprika | 40 dkg sýru eidamu | 2 hrsti oliv
Uvaříme špagety v osolené vodě s kurkumou do poloměkka. Rozdělíme na dva díly.
První díl stejnoměrně rozprostřeme v pekáčku. Nadrobno nasekáme obsah vepřové konzervy, nasekáme olivy a rozprostřeme na MAGGI Špagety.
Nasekáme poloviční množství oloupaného česneku a posypeme. Zaprášíme půl lžící Italské kořenící směsi, pokryjeme jednou sklenicí leča a potřeme cca 1/2 lahví ostrého kečupu. Zaprášíme 20 dkg nakrouhaného eidamu.
Rozprostřeme druhý díl špaget, celý postup opakujeme, pouze použijeme hovězí maso ve vlastní šťávě a před zaprášením pokryjeme vrsvou sýra, stejnoměrně nakrájenou paprikou na proužky a rajčaty na kolečka.
Zapékáme při cca 200°C do lehkého zhnědnutí sýry, cca 35 minut.
*********
Těstoviny po Lotrinsku
400 g těstovin Mušle | 300 g mletého masa | 1 cibule | 60 g tuku | 200 ml červeného vína | 1 lžíce rajského protlaku | 180 ml zakysané smetany | 100 g strouhaného sýru | sladká paprika | sůl | pepř | 1/2 kostky MAGGI Bylinky bazalka a tymián
Cibuli zpěníme na větší části tuku, přidáme mleté maso a krátce osmahneme. Potom zalijeme vínem, osolíme, okořeníme, přidáme půl kostky MAGGI Bylinky bazalka a tymián vmícháme rajský protlak a podusíme.
Uvařené, okapané těstoviny smícháme s podušeným masem a směsí naplníme pekáč vymazaný tukem. Zalijeme rozkvedlanou smetanou, bohatě posypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zapékáme 25-30 minut
*********
Lucčiny těstoviny s kuřecím masem
těstoviny Fleky | kuřecí maso (prsíčka) | grilovaci koření dle chuti | sójova omačka (nemusí být) | sůl | cibule nebo pórek | 1/2 balení zakysané smetany | kečup dle chuti | sýr na posypání (aspoň 100g)
Těstoviny Fleky uvaříme dle návodu.
Mezitím si na cibulce osmažíme maso, okořeníme dle libosti a jakmile je maso měkké zalijeme zakysanou smetanou, prohřejeme a přidáme kečup. Netřeba šetřit.
Zapékací misku vymažeme a těstoviny smícháme s právě hotovou směsí a posypeme silnou vrstvou sýra.
*******
Labužnická směs
3 lžíce oleje | 1 pórek | 1/2 sáčku zmrazeného hrášku | 200 g tepelně upraveného kuřecího nebo krůtího masa | MAGGI Harmonie Chuti | drcený kmín | mletý pepř | 1 balení vařených těstovin | 3 vejce | 100 ml mléka | 50 g nivy | petrželka | tuk na vymazání zapékací misky nebo pekáčku | sůl | pepř
Na oleji osmahneme na kolečka pokrájený pórek, přidáme hrášek, kořenící směs MAGGI Harmonie Chuti a ostatní koření, sůl a společně osmahneme. Vmícháme na menší kousky pokrájené maso, uvařené těstoviny, jemně pokrájenou petrželovou nať a směs dáme do tukem vymazané misky a vložíme do předehřáté trouby.
Po zapečení pokrm zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a nastrouhanou nivou a dopečeme dozlatova.
******
Špagety se žampiony a olivami
1 balení špaget | 2 balení oliv bez pecek | 1 konzerva nakládaných žampiónů | 5 stroužků česneku | 1 svazek čerstvé bazalky | 2 lžíce olivového oleje | 4 dcl kečupu | 2 cibule | 20 dkg parmazánu
Cibuli nakrájíme na kolečka, orestujeme dozlatova na olivovém oleji a přidáme žampiony z plechovky.
Olivy, nakrájené na poloviny, chvilku orestujeme, přidáme kečup a prohřejeme.
Na konec dochutíme solí, česnekem a bazalkou. Podáváme s uvařenými špagetami a posypeme sýrem.
******
Těstoviny se žampióny
300 g těstovin | 200 g žampionů | 300 g paprik | 50 g slaniny | 1 klobásy | 2 stroužky česneku | 1/2 lžičky tymiánu | 1 špetka pepře | sójová omáčka | 100 g eidamu na posypání | sůl
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka.
Na 2 lžících oleje opečeme nadrobno nakrájené žampióny, papriky, slaninu, klobásu. Přidáme 2 stroužky česneku utřeného se solí, pepř, tymián a za stálého míchání krátce osmahneme. Zakápneme sojovou omáčkou a pod pokličkou dusíme doměkka.
******
Těstoviny se zelím
1 balení těstovin - fleky nebo mašličky | 1 malou hlávku zelí | 20 dkg uzeniny dle chuti | 1 špetka soli | 1 špetka pepře | 1 špetka grilovací koření | 1 špetka kari
Těstoviny si uvaříme běžným způsobem.
Mezitím si na pánvi osmahnene uzeninu s kořením. Přidáme nakrájené zelí, které ještě s masem podusíme asi 5 min.
Potom tuto směs smícháme s uvařenými těstovinami a podáváme.
*****
Selské těstoviny
500 g těstovin (kolínka nebo spirály) | 200 g kyselého zelí | 2 cibule | 400 g brambor | 200 g uzené prorostlé slaniny | 2 lžíce másla | 2 lžíce oleje | 1 lžička mleté červené papriky
Těstoviny uvaříme a scedíme. Na oleji zpěníme cibuli a přidáme kyselé zelí. Okořeníme a podusíme, dokud se nevypaří voda a ještě trošku osmažíme.
Brambory uvaříme nakrájené na maličké kostky a scedíme. Slaninku nakrájíme a osmažíme spolu s cibulí do růžova. Přidáme máslo, červenou papriku a ihned odstavíme z vařiče.
Těstoviny, brambory, zelí a slaninu smícháme.
******
Fusilly s klobásou a červenými fazolemi
2 rajčata | 1 feferonka | 1 cibule | 1 klobása | 1 malý rajčatový protlak | 1 lžička rozmarýnu | 2 lžíce olivového oleje | 1/8 l bílého suchého vína | 400 g červených fazolí v konzervě | 400 g spirál (fusilly) | sůl
Nakrájíme cibuli, klobásu, vypeckovanou feferonku a horkou vodou spařená oloupaná rajčata. MAGGI těstoviny uvaříme dle návodu. Fazole slijeme.
Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, přidáme klobásu, feferonku a rozmarýn. Vše řádně opečeme. Přidáme rajčata, fazole a rajský protlak. Promícháme a přilijeme víno. Směs povaříme asi 10 minut a ochutíme solí. Omáčku necháme zhoustnout a podáváme s těstovinami.
******
Katův šleh
2 lžíce oleje | 1 cibule | 200 g mletého masa | 5 stroužků česneku | bazalka | sůl | pepř | pikantní kečup podle chuti | 1 balení špaget | 100 g nastrouhaného tvrdého sýru na posypání
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a prolisovaný česnek, osmahneme. Okořeníme, osolíme, přidáme kečup, podlijeme trochou vody a podusíme doměkka.
Mezitím uvaříme MAGGI Špagety dle návodu. Omáčku dáme na uvařené špagety a sypeme strouhaným sýrem.
**********
Mušle se šunkou a žampiony
250 g mušlí | 150 g šunky | 100 g čerstvých žampionů | 2 stroužky česneku | 2 lžíce oleje | 2 lžíce másla | 1 sáček smetany na šlehání nebo 12% smetany | olivový olej | sýr na posypání
Mušle uvaříme běžným způsobem. Po uvaření neproléváme vodou, pouze přidáme pár kapek olivového oleje.
Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Dusíme na oleji, přidáme prolisovaný česnek. Šunku nakrájíme na kostičky a zprudka osmahneme v jiném kastrolku na másle. Když jsou žampiony měkké, přidáme směs k šunce. Zalijeme smetanou a povaříme asi 5 minut. Pokud je omáčka řídká, je možné ji zahustit nebo nechat déle vyvařit. Nalijeme na těstoviny a posypeme sýrem.
********
Sýrová omáčka s nudlemi
250 g širokých nudlí | 400 g brokolice | 250 ml sladké smetany | 250 g taveného sýra | 1 špetka soli | 1 špetka pepře | bazalka | česnek
Na 5 minut dáme vařit široké nudle. Brokolici uvaříme a nakrájíme.
Mezitím si na pánvičce roztavíme tavený sýr. Až se sýr roztaví přidáme smetanu, uvařenou brokolici a uvařené nudle. Zamícháme a můžeme podávat.
*******
Špagety po uhlířsku
1 balení špagety | 150 g uzeného boku | 50 g másla | 3 žloutky | 100 g eidamu | 30 g parmazánu | 150 ml smetany | 1 stroužek česneku | 1 kostka MAGGI Bylinky bazalka a tymián
Špagety uvaříme ve vařící osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, promastíme máslem a necháme je v teple. Sýr nastrouháme, promícháme se smetanou a žloutky. Uzený bok nakrájíme na nudličky, osmahneme je v pánvi do zlatova, přidáme utřený česnek, MAGGI Bylinky bazalka a tymián, kterou nejprve necháme rozpustit. Do pánve přidáme uvařené špagety zalijeme rozmíchanou smetanou a prohřejeme tak, aby se vejce úplně srazily.
********
Špagety sypané česnekem
500 g špaget | 5 stroužků česneku | 100 g uzené prorostlé slaniny | 2 lžíce oleje | 1 lžíce hladké mouky | 375 ml vývaru zMAGGI Zeleninového bujónu | 200 ml smetany ke šlehání | petrželka | 50 g parmezánu | muškátový oříšek | sůl | pepř
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Slaninu pokrájíme na proužky a osmahneme na oleji. Přidáme česnek, 5 minut společně opékáme, pak vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
Do výpeku vsypeme mouku, zalijeme vývarem z MAGGI Zeleninového bujónu a smetanou, důkladně rozšleháme a asi 8 minut povaříme. Petrželku usekáme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.Podle návodu uvaříme špagety, promícháme s omáčkou a upravíme na mísu. Posypeme česnekem, slaninou, sýrem a petrželkou.
********
Špagety mladého gurmána
2 cibule | 400 g uzeného masa | 6 stroužků česneku | 1 šlehačka | 2 vejce | 1 špetka Harmonie Chuti | 1 kostka MAGGI Bylinky bazalka a tymián | 1 lžička muškátového květu | 1 balení špaget
Nadrobno nakrájenou cibuli necháme na tuku zrůžovět, přidáme na hodně malé kostičky nakrájené uzené, rozmačkaný česnek, dochutíme kořenící směsí MAGGI Harmonie Chuti a MAGGI Bylinky bazalka a tymián. Do hrnečku nalijeme šlehačku, vejce a další ingredience. Mezitím uvaříme MAGGI Špagety, vodu slijeme a špagety necháme v hrnci. Do horkých špaget nalijeme šlehačku s přísadami a zamícháme. Na úplný konec přidáme uzené maso s cibulkou a zamícháme.
*********
Těstoviny s omáčkou z plísňového sýra
2 lžíce másla | 2 lžíce hladké mouky | 3 dcl mléka nebo smetany | 140 g plísňového sýra | pepř | petrželovou nať | 400 g vřeten | ořechy
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem nebo smetany, rozšleháme a zvolna asi 10 minut provaříme. Do omáčky přidáme nastrouhaný nebo rozdrobený plísňový sýr a za stálého míchání zvolna rozpustíme. Ochutíme pepřem a petrželovou natí. Dle návodu uvaříme vřetena a jednotlivé porce přelijeme sýrovou omáčkou.

Vtipy o blondýnkách II.

10. listopadu 2006 v 22:07 | ktmr z netu |  vtipy
Vtipy o blondýnkách II.
Stojí blondýnka v supermarketu u pokladny a ptá se prodavačky:
"a igelitka by nebyla?" "prosím vás, a co kouzelné slůvko?" odvětí prodavačka.
Blondýnka se hluboce zamyslí a povídá: "Čáry máry, igelitka!"
Blondýnka na křižovatce lehce drcne do jiného auta. z něho vyběhne nasraný chlap a křičí na blondýnu: "ty krávo, dělala jsi si někdy řidičák?!" "určitě víckrát jak ty, debile.
Blondýnka v sázkové kanceláři: "o co jde v této hře?" - "musíte trefit pět čísel." - "a z jaké dálky?"
Jede blondýnka po silnici a narazí do stromu. Potom vyleze z auta,obejme strom a říká: ,,strome,stromečku, promiň,promiň, ale já jsem troubila!!!"
Blondýnka jde pouští s brunetou a potkají lva , brunetka odvážně vezme hrst písku a hodí ji lvovi do očí a křičí "utíkej!". A blondýnka na to: "proč? Já mu do očí písek nehodila."
Blondýnka v letadle má s sebou dítě. Přijde k ní chlap a říká: " no fuj, to je hnusný dítě vypadá jako opice. Vzápětí se blondýnka rozbrečí. Po chvilce k ní přijde letuška a říká: "Nedáte si něco na uklidnění? Třeba čaj, kávu nebo banán pro opičku?"

Co znamená manželství?

10. listopadu 2006 v 20:49 vtipy
Co znamená manželství?
.. být navždy spolu ...
... jít spolu stejnou cestou
...dávat si stále nové přezdívky
...chodit společně nakupovat
...vždy se dohodnout o programu v televizi
...vždy si promluvit bez problému oproblémech
…donést mu bačkory když
přijde unavený domů
... neustále na ní myslet
... dělat dobrovolně přesčasy a být pilný v práci
... čekat na něj
než přijde domů
... spolu se koupat
POKUD JE TO TAK, ZŮSTANEME RADĚJISVOBODNÍ...

Hádanky o mužích

9. listopadu 2006 v 19:45 vtipy
HÁDANKY
Jak se jmenuje ta přebytečná kůže okolo penisu?
Chlap!
******
Proč má muž o dvě mozkové buňky víc než pes?
Aby se netočil dokola, když si honí ocas.
******
Jaký je rozdíl mezi pánským přirozením a komárem?
Komára můžeš honit celou noc.
******
Kdy utrpí chlap otřes mozku?
Když ho kopnou do rozkroku.
*****
Co znamená slovoMUŽ?
Mizerný Údržbář Ženy.
******
Cořeknete muži, s nimž jste se právě milovala?
Říkejte si co chcete, stejně spí.
******
O co by přišla uměle oplodněná žena?
O funění do ucha.
******
Proč je pro muže těžké navázat oční kontakt?
Protože prsa nemají oči.
******
Jaký je rozdíl mezi chlapem a sloupem?
Sloup stojí pořád.
*******
Jaký je rozdíl mezi pánským přirozením a žárovkou?
Žádný, obojí nahradí svíčka.
******
Jaký je rozdíl mezi pánským přirozením a životem?
Život je mnohem delší a tvrdší.
******
Proč muži masturbují?
Protože konečně mají sex s někým, koho milujou.
*******
Proč muž vyznávající lásku ženě klečí?
Aby mluvil přímo k věci.
*******
Co rozumí muž pod pojmem dělat domácí práce?
Musí zvednout nohu, abys mohla vysávat.
*******
Jaký je rozdíl mezi E.T. a mužem?
E.T. volal domů.
*******
Jak trénují muži na pláži?
Jakmile uvidí pěknou holku, vždycky zatáhnou břicho.
*******
Čím se liší muž a počítač?
Počítači stačí všechno říct jen jednou.
*******
Jak zní mužská definice romantického večera?
Sex.
*******
Kdy myslí muž na večeři při svíčkách?
Když vypnou proud.
*******
Co mají muži a ženy společného?
Nedůvěru k mužům.
*******
Ženy sní o světovém míru, čistém životním prostředí a o odstranění hladu.
Očem sní muži?
Zůstat viset ve výtahu s atraktivními dvojčaty.
********
Jak se nazývá muž, který čeká při druhé schůzce sex?
Pomalý.
*******
Co mají společného všichni muži v baru pro osamocené?
Jsou ženatí.
*******
Jak se pozná, že muž lže?
Jeho rty se pohybují.
*******
Proč jsou muži jako čokoláda?
1. Nikdy dlouho nevydrží.
2. Vždycky zanechají fleky, když se rozehřejí.
*******
Jaký je rozdíl mezi muži a prasaty?
Prase se nestane mužským, když se opije.
********
Proč nechají muži ležet svoje oblečení na podlaze,
když se opilí vrátí domů?
Protože v něm ještě jsou.
********
Proč váží vdané ženy víc než ty co žijí samy?
Svobodné ženy přijdou domů, podívají se, co je v lednici a jdou do postele.
Vdané ženy přijdou domů, podívají se, co je v posteli a jdou do lednice.
*******
Proč jsou muži důkazem reinkarnace?
Člověk se nemůže stát tak hloupým během jednoho života.
*******
Cořekl bůh poté, co stvořil Evu?
Procvičování dělá mistra.
******
Jak se nejrychleji zbavíte 90 kg odporného tuku?
Dáte se rozvést.
******
Jak definují muži vztah "fifty-fifty"?
Vy vaříte - my jíme;
vy uklízíte - my děláme binec;
vy žehlíte - my mačkáme.
*******
Kdy muž otevřeženě dveře od auta?
  1. Když má nové auto.
  2. Když má novou ženu.
******
Proč jsou perníkoví muži nejlepší?
Jsou roztomilí, sladcí a když začnou být drzí, můžete jim ukousnout hlavu.
******
Proč je muž jako pes?
  1. Oba mají neopodstatněný strach z vysavače.
  2. Oba jsou přehnaně fascinováni klínem ženy.
  3. Oba nedůvěřují pošťákovi.
******
Jakříká muž tomu, když si žena sundává kalhotky?
Předehra.