... lidé jsou andělé s jedním křídlem, proto se musejí najít dva a obejmout se, aby mohli vzlétnout...

Bílek

21. srpna 2006 v 12:26 | ktmr z netu + literatura |  rady pro domácnost
Bílek


Vaječný bílek používáme v domácnosti především k šlehání sněhu, který je důležitou součástí celé řady pokrmů. Chceme-li ušlehat sníh pevný a tuhý, přidáme do bílků před šleháním špetku soli. Bílky na šlehání nemají být vzdor vžitému názoru studené, nejlépe se ušlehají při teplotě okolo 20°C.
Sníh z bílků je dobrým lepidlem k nalepování papíru na sklo. Sníh necháme roztéci, papír jím potřeme a provlhčíme, přitlačíme na sklo a měkkým, čistým hadříkem jej na chvíli přitlačíme. S úspěchem můžeme tohoto návodu použít při lepení štítků na sklenice s kompotem nebo při nalepování výzdoby do oken. Má totiž tu výhodu, že se dá velmi snadno smýt i se zbytky lepidla teplou vodou. Stejně dobře lepí vaječný bílek také porcelán a sklo, čistí aktovky a zašlé vazby kožených knih.
Čerstvou skvrnu od bílku odstraníme vypráním ve studené nebo vlažné vodě (nikdy ne teplé či dokonce horké), starší vyčistíme čpavkem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Eloušek Eloušek | E-mail | Web | 15. listopadu 2011 v 14:48 | Reagovat

Pravdu díš....:-)

2 Pitr Pitr | E-mail | Web | 16. dubna 2012 v 12:32 | Reagovat

Pěkný....

3 Jana Jana | E-mail | Web | 4. září 2015 v 10:40 | Reagovat

Zajímavé rady, ale já si shrnovací dveře raději nainstaluji jinak, než lepit bílkem :D http://www.shrnovaci-dvere-interierove.cz/shrnovaci-dvere/kozenkove/kozenkove-shrnovaci-dvere

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama