... lidé jsou andělé s jedním křídlem, proto se musejí najít dva a obejmout se, aby mohli vzlétnout...

Skvrny od čokolády

24. července 2006 v 2:34 | ktmr z netu + literatura |  rady pro domácnost
Skvrny od čokolády

- Čerstvé skvrny od čokolády (a také kakaa) proplachujeme čistou vodou bez přídavku pracího prostředku. Starší skvrny změkčíme nejprve glycerínem, potom přepereme v saponátové lázni a dobře vymácháme.
- skvrnu potřeme 90% lihem, do něhož jsme přidali pár kapek čpavku, a po chvíli vypereme;
- na skvrnu přiložíme savý papír a třeme studenou vodou. Savý papír podle potřeby vyměňujeme;
- syntetické látky nejlépe vyčistí voda s citrónovou šťávou;
- čerstvé skvrny na látkách vytřeme mokrým hadříkem se solí;
- na bílých látkách odstraní skvrny nejlépe čistá voda s trochou čpavku;
- na velmi staré a zatvrzelé skvrny použijeme směs žloutku a glycerínu.
- na hedvábí použijeme 100% roztok boraxu
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama