... lidé jsou andělé s jedním křídlem, proto se musejí najít dva a obejmout se, aby mohli vzlétnout...

Vepřové + kuřecí maso

26. června 2006 v 16:02 | ktmr z netu |  recepty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: uzené maso,vejce,mouka,strouhanka,sušený česnek,lžička hořčice
POSTUP PŘÍPRAVY: uzený špalíček masa,lze použít jakékoli,moravské krkovici, na tohle je lepší když má maso aspoň malý proužek tuku,řízek je šťavnatější,dětem zase dělám z uzeného krůtího filé,takže opravdu jakékoli. Maso vcelku vložíme do vroucí vody a vaříme téměř do měka, mezitím rozmícháme hořčici se sušeným česnekem (dětem nedávám).
Po uvaření vyjmeme maso,vývar lze použít na polévku kdo má rád. Maso nakrájíme na plátky,jemně potřeme směsí hořčice s česnekem,můžeme nechat chvíli uležet nebo rovnou obalit jako řízek a smažit :-) Nejlepší je s bramborovou kaší s trochou osmažené cibulky.
---------------------------------------------------------------------------------
Nudličkyse žampiony na smetaně

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: kuřecí maso , anglická slanina, žampiony, cibule, zakysaná smetana
POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny suroviny nakrájíme na nudličky,na woku osmahneme slaninu s cibulkou,přidáme maso ,necháme ho zatáhnout,pak dáme žampiony ,osolíme a necháme všechno změknout.Přidáme zakysanou smetanu a ještě necháme chvilku povařit,smetana udělá pěknou omáčku.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Kuřecí s nivou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: kuřecí řízky,plátek nivy,1-2šlehačky
POSTUP PŘÍPRAVY: kuřecí maso nakrájíme na nudličky,osmažíme.nesolit,protože niva je sama o sobě dost slaná.když je masíčko hotové,zasypeme strouhanou nivou a hned nalijeme šlehačku.promícháme,rychle to zhoustne a můžeme podávat.doporučuji dát 2šlehačky,protože omáčka je tak výborná,že u nás se pomalu vylizuje z talíře.jako přílohu podávám hranolky.doba přípravy 20minut.
-----------------------------------------------------------------------------------
Obrácené řízky - na Moravance

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Vepř. řízky, strouhanka, vejce, tuk, Moravanka, máslo, sůl, pepř
POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, potom ve vajíčku. Dáme na rozpálený tuk a smažíme po obou stranách. Potom dáme do pekáčku. Zalijeme Moravankou (pokrájenou) a přidáme půl másla rozkrájeného na kousky. Pečeme 3/4 hodiny.
--------------------------------------------------------------------------------------
Vepřové plátky s tvarůžky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY: krkovice, cibule, 1 olomoucké tvarůžky, pivo, sůl, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky krkovice opepříme, trochu osolíme (tvarůžky jsou samy o sobě slané), zprudka osmahneme na pánvi, vložíme do pekáčku, zasypeme kroužky cibule (podle chuti, u nás s ní rozhodně nešetříme) a poklademe kousky tvarůžků. Během pečení můžeme trochu podlít pivem(nejlepší je černé). Pečeme, dokud se tvarůžky nerozpustí a nezměkne cibule. Asi tak 30 min.
------------------------------------------------------------------------------------------
Maso po francouzsku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: kuřecí prsa asi 1 kg (můžou být i vepřové kotlety), kečup (může být i ostrý), cibule, asi 40 dkg strouhaného eidamu, jedna majolka ve sklenici
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Naskládáme do pekáčku. Pokapeme kečupem, zakryjeme vrstvou cibule, pak vrstva strouhaného eidamu a celé to zakryjeme majolkou. Necháme zapéct - majolka musí být do zlatova.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Josefka Josefka | 11. července 2006 v 23:49 | Reagovat

Brambory pečené v troubě

Brambory oškrábeme, přepůlíme, posolíme a zalijeme mlékem. Nemusí být potopené. Asi půl až 1cm vysoko.

Trouba 150 - 180°C do změknutí. Mléko se vypeče. Super lehká letní večeře.

2 ktmr ktmr | 13. července 2006 v 18:56 | Reagovat

díky za typ, zkusim :-)

3 kačenka kačenka | 3. srpna 2006 v 18:29 | Reagovat

Farařovo Tajemství

Na plech dáme nakrájenou cibuli na měsíčky  na to poožíme naklepanou kotletu osolíme,opepříme podlijeme trošku vodou.Na konec dáme plátek sýra a necháme zapéct.

čímvíc cibule tím je to lepší dobrou chuť

4 Mneneznas Mneneznas | Web | 30. srpna 2011 v 18:11 | Reagovat

hezký blog, spousta super receptů

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama