... lidé jsou andělé s jedním křídlem, proto se musejí najít dva a obejmout se, aby mohli vzlétnout...

polévky

1. června 2006 v 13:01 | ktmr z netu |  recepty
1.
200 g bílých fazolí, 2 papriky, 1 svazek zeleninových natí, 500 g rajčat, 4 Debrecínské klobásy, 2 stroužky česneku, olej, sůl, pepř, pálivá paprika, cukr, pažitka, 1 sáček MAGGI Fazolová polévka Fazole propláchneme, zalijeme 1,25 l vody a přiklopené necháme v klidu do druhého dne.
2.
2 l vody, sůl, 100 g pohanky, 40 g slaniny, 30 g cibule, pažitka Přebranou a omytou pohanku uvaříme ve vodě. Potom zahustíme slanino-cibulovou jíškou (škvarky vyndáme dříve než přidáme cibuli) a podle chuti osolíme. Těsně před podáváním přidáme škvarky a nadrobno nasekanou pažitku.
3.
400 g suchých fazolí, 2 klobásy, 2 brambory, 50 g hladké mouky, sůl, pepř, mletá červená paprika, stroužky česneku, sádlo Přebrané a namočené fazole uvaříme spolu s klobásou a česnekem. Před dovařením přidáme na kostky nakrájené brambory a trochu pepře. Z mouky a sádla uděláme zápražku,
4.
100 g bílých fazolí, 1/2 nahrubo nastrouhané cibule, 2 stroužky česneku na plátky, 1 červená paprika na kostičky, 3 lžíce olivového oleje, 1/2 kostky MAGGI Zeleninového bujónu, 2 lžíce sekané majoránky, 1 lžíce petrželky, 1 plátek bílého chleba, 1 lžíce másla Fazole necháme přes noc namočené
5.
2 kostky MAGGI Zeleninového bujónu, 100 g čočky, 2 větší brambory, 200 g mrkve, 200 g celeru, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, majoránka, nať libečku, sůl Mrkev a celer očistíme a vcelku vaříme ve vodě. K zelenině přidáme 2 kostky MAGGI Zeleninového bujónu a čočku a překrájené brambory.
6.
350 g sterilovaných fazolí ve slaném nálevu, 150 g uzené plece, 2 lžíce oleje, mletá červená paprika, 1 větší brambora, 1 mrkev, 1 celer, 1 cibule, 2 stroužky česneku, oregano, 2 kostky MAGGI Bujoxu Fazole scedíme a přidáme do 1 litu vařící vody přidáme 2 kostky MAGGI Bujoxu, oloupanou
7.
400 ml vývaru zMAGGI Zlatého Zeleninového bujónu, 100 g červené čočky, 150 g mražené zeleniny, sůl, pepř, ocet Do vařícího zeleninového vývaru nasypeme červenou čočku a mraženou zeleninu. Ochutíme solí, pepřem a octem. Vaříme do změknutí.Hotovou polévku zdobíme zelenou petrželkou.
8.
250 g fazolí, 6 stroužků česneku, 2 cibule, 2 zelené feferonky, 1 lžíce sádla, 850 ml nakládaných rajčat, 2 cukety, 100 g sterilované kukuřice, 200 g klobásy, sůl, pepř, tabasco, koriandr Propereme fazole, přelijeme je 1 l vody a necháme přes noc stát.Oloupeme cibuli s česnekem a drobně nakrájíme.
9.
400 g hrachu, 500 g uzeného masa, 1 cibule, 1 větší pórek, 1/2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky zázvoru, sůl, MAGGI Harmonie Chuti Hrách namočíme přes noc do vody.Druhý den uvedeme do varu a přidáme uzené maso. Po chvíli vložíme najemno usekanou cibuli a drobně nakrájený pórek. Krátce povaříme.
10.
150 g čočky, 1 svazek naťové cibulky, 1 zelená paprika, 3 mrkve, 1/2 hlávky čínského zelí, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce MAGGI Harmonie Chuti, 1 lžička kari koření, sůl, 200 g žampionů, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky majoránky, petrželka, pepř Čočku necháme přes noc nabobtnat. Zeleninu nakrájíme.
11.
300 g suchého hrachu, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 7 stroužků česneku, 1/2 lžičky majoránky, sůl, 2 párky Přebraný, omytý hrách uvaříme. Před dovařením přidáme majoránku a párky. Uvařené párky vyndáme a všechno ostatní propasírujeme přes sítko. Z tuku a mouky uděláme hustší jíšku, přidáme.
12.
1 konzerva fazolí v tomatě, 1 konzerva hrášku, 1 konzerva rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka MAGGI Bujoxu, 1 špetka klobásy, 1 špetka pepře, 1 špetka soli, 1 balení smetany, 2 lžíce oleje Na oleji připravíme jíšku kterou uděláme tmavší a přidáme do ní rajský protlak. Vše zalijeme vývarem.
13.
Čočková polévka s kysaným zelím
1 šálek čočky | 1 velká cibule | 250 g kysaného zelí | 1 lžíce sádla | 1 lžíce hladké mouky | 2 kostky MAGGI Zlatý Zeleninový bujón | trochu octa | sůl | 125 g zakysané smetany | 1 žloutek. Čočku přebereme, opereme, zalijeme vodou a uvaříme ji do poloměkka. Pak k ní přidáme zelí a celou na hrubo nakrájenou cibuli. Z mouky a sádla uděláme jíšku, zalijeme jí vodou, okořeníme solí, octem, rozdrobíme MAGGI Zlatý zeleninový bujon, rozmícháme, povaříme a smícháme s uvařenou čočkou se zelím. Do každého talíře přidáme trochu smetany rozmíchané s čerstvým žloutkem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama