... lidé jsou andělé s jedním křídlem, proto se musejí najít dva a obejmout se, aby mohli vzlétnout...

Vepřová kýta na žampionech

1. května 2006 v 17:03 | Qjeta - kamarád |  recepty
Vepřová kýta na žampionech
Čtyři plátky vepřové kýty, asi 1cm silné rozklepeme na půl centimetru.
Každý plátek nakořeníme z každé strany kořením na rožnění od firmy "Ladislav Rojik" (má stánek ve spoustě hypermarketů po celý republice a navíc je to můj kámoš, takže mu tímto zadarmo dělám reklamu, a jeho koření je vynikající).
Složení koření je na následující fotografii.
Kdo nemá směs, připraví si ji sám… J
(sůl, paprika, česnek, cibule, kmín, pepř, rozmarýn, šalvěj, bazalka).
Koření paličkou zaklepeme jemně do masa z obou stran, plátky naskládáme na sebe a necháme půl hodiny zaležet (jedno, jestli v ledničce, nebo na lince - gde to bude bezpečnější).
Takhle to vypadá po zaležení - sůl obsažená v koření začne vytahovat šťávu.
Naklademe na pánev s troškou oleje a naprudko opražíme.
Z obou stran……
A podlejeme vodou….
A necháme hodinku dusit…….
Po hodině dušení přidáme nasekanou cibuli a žampiony (nakládané z konzervy, takové té menší). Posypeme mletým kmínem, případně ještě trošku podlijeme vodou, popř. troškou bílého vína a dusíme, až jsou žampiony měkké (cca 10-15 minut).
Výsledný produkt podáváme s vařeným bramborem a kyselou okurkou, nebo zeleninovou oblohou.
Dobrou chuť! Qjeta
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama