... lidé jsou andělé s jedním křídlem, proto se musejí najít dva a obejmout se, aby mohli vzlétnout...

Tlačenka

1. května 2006 v 16:39 | Qjeta - kamarád |  recepty
Tlačenka
Vyhlídneme si dobře živeného, vykrmeného a zdravě vypadajícího pašíka a zabijeme ho.
Vypustíme krev, očistíme od štětin a vyvrhneme. Kůži nakrájíme na kousky a spolu s játry a libovými kousky masa pár hodin povaříme. Z kostí a tučnějších kousků uděláme hustý vývar.
Vývar okořeníme zabijačkovým kořením, ale pokud zrovna není v dohledu nějaký supermarket, vystačíme si s majoránkou, mletým pepřem, tymiánem a solí.
Vše necháme zchladnout na přijatelnou teplotu, nasypeme do tlustého střeva (tlačenkového), zalijeme vývarem, dobře zaaretujeme a dáme k ledu.
Po vychlazení tlačenku nakrájíme na alespoň palec tlustá kolečka, posypeme velkými kousky krájené cibule, polejeme octovou zálivkou (ocet 1:1 s vodou, pepř, sůl, cukr) a podáváme s chlebem a pivem.
Dobrou chuť!
Ze zbytku pašíka můžeme samozřejmě připravit další pochutiny, jako jsou jitrnice, jelita, ovárek, pečínka, kotletky na roštu, gulášek z kýty, krvavá polévka, škvarky a spousty dalších.
O těch si můžete přečíst v mých příručkách "Nakládáme vepřové (Jak naložit s vepříkem postiženým červinkou)", "Vepřová kuchařka pro vegetariány (Prase v žitě)", "Prasata, hovada a jiná havěť v politice" a poslední hit "Zabijačka aneb Špecifiká kuchyně Saddáma Husajna, Bin Ládina a George W. Bushe". Taky bych nerad zapomněl na nezapomenutelnou Dolly Buster, jíž jsem přispěl do jejího videopořadu "Prasečinky".
P.S. Pokud Vás nepřešla chuť a nemáte problémy s zažíváním, v příští lekci si ujasníme, jak připravit psa po indiánsku. J
Qjeta
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama