... lidé jsou andělé s jedním křídlem, proto se musejí najít dva a obejmout se, aby mohli vzlétnout...

Špekáčky na černém pivu

1. května 2006 v 16:49 | Qjeta - kamarád |  recepty
Špekáčky na černým pivu
Použitý materiál:
špekáčky - min. 4ks na 2 porce
anglická slanina
zelená paprika
větší cibule - 1ks
česnek - 3 stroužky (větší)
¼ litru (i víc) černého piva
kečup - sladký i ostrý (dle chuti)
koření - sůl, pepř, paprika, chilli, tabasco, majoránka, sojová omáčka (sladká, polosladká, ostrá - dle chuti), vegeta
Remoska, nebo hluboká pánev Tefal J.
Jako obvykle je třeba vybrat ty správný špekáčky - tj. ty levný z PennyMarketu, a nebo z LIDL . Slaninu je lepší vybrat tučnější - má to potom lepší šmak.
Špekáčky sloupneme z prezervativu, přefikneme napůl a ze strany hřbetu podélně do hloubky nařízneme.
Slaninu nakrájíme napříč na plátky cca 1 cm a nacpeme do špekáčků, co se vleze.
Cibuli nakrájíme (nebo nasekáme) na drobné větší kousky (dle libosti a místních zvyklostí, popřípadě dle kuchařských schopností). Vložíme do pánve, nebo remosky a lehce osmahneme na oleji. Přidáme tři prolisované stroužky česneku, promícháme, přidáme zbytek slaniny nakrájené na kousky a dále pražíme asi 5 minut.
Na podklad naklademe naplněné špekáčky, přiložíme nakrájenou zelenou papriku a naprudko špekáčky z obou stran pár minut opražíme.
Pak zalejeme černým pivem - přiměřeně, asi do půlky výšky špekáčků, přidáme koření, dle uvážení (já to mám rád ostrý, takže tam narvu všeho maximum) a po uvedení do varu dusíme asi 10 minut.
Poté zalejeme kečupem - taky je to individuální, ale asi tak, aby podklad dostal takovou omáčkovitou viskozitu. Jakmile nám omáčka začne vařit, promícháme a dochutíme dle momentálních chuťových dispozic. Omáčka by měla mít sladko-slanou chuť mírně karamelově nahořklou (černý pivo) a špekáčky by neměly zas až tak moc plavat - spíš jen vykukovatJ. Dále dusíme a tak po třech minutách špekáčky otáčíme.
Výsledný efekt po dalších cca 10 - 15-ti minutách je takový.
Hustá červená chutná omáčka s kousky zeleniny a špekáčky napchanými slaninou…. J
Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb, nebo vařené brambory.
Dobrou chuť!
Qjeta
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama