... lidé jsou andělé s jedním křídlem, proto se musejí najít dva a obejmout se, aby mohli vzlétnout...

řízky KFC + 2x guláš

17. dubna 2006 v 22:22 |  recepty
Kuřecí řízky KFC
Seznam ingrediencí:
300 g
kuřecích prsních řízků
8-10 stroužků
česneku
2-3 špetky
soli
polohrubá mouka
2-3
vejce
na obalení
corn-flakes
Bertolli olivový olej
Postup přípravy:
Kuřecí prsní řízky naklepeme, osolíme a dobře potřeme lisovaným česnekem - a to opravdu dobře! Uložíme do mikrotenových sáčků a necháme zaležet 2-3 dny v chladničce. Po vyndání z ledničky dobře otřeme česnek z povrchu řízků, můžeme jemně opět posolit a obalujeme - POZOR! Použijeme polohrubou mouku, rozkvedlaná vejce a místo strouhanky rozdrcené corn flakes. Smažíme na rozpáleném tuku.

Pro žlučníkáře je samozřejmě možné použít řízky i bez marinády v česneku, obal z corn flakes je změna oproti klasickým řízkům a můj názor je, že méně vsakují tuk při smažení.
Výsledek je vzhledově podobný kuřatům z KFC, experimentujte přidáním různého druhu koření do trojobalu dle fantazie
Mexický guláš
Seznam ingrediencí:
1 sáček
Knorr Fix Maďarský guláš
500 g
vepřového masa
2 lžíce
rostlinného oleje
1 hrneček
sterilované kukuřice
1 hrneček
červených fazolí
špetku
chilli koření
špetku
soli
1 lžíce
Rama Cremefine zakysaný krém
Postup přípravy:
Maso nakrájejte na kostky a opečte na oleji. V 750 ml studené vody rozmíchejte Knorr Fix Maďarský guláš a přilijte k orestovanému masu. Dusíme na mírném ohni cca 90 minut. Kukuřici a fazole scedíme a přidáme ke směsi 5 minut před koncem. Ochutíme solí a chilli. Servírujeme s trochou Ramy Cremefine zakysaného krému a tortillami (mexické pšeničné pečivo) nebo topinkami.
Pohřební guláš
Seznam ingrediencí:
1/2 kg
cibule
1/2 kg
masa (vepřové, hovězí, drůbež) - i směs
20 dkg
vepřových nebo hovězích jater
10 lžic
sladké papriky
2 ks
sušených feferonek
3 lžíce
Jemný kečup Hellmann´s
1 lžíce
Plnotučná hořčice Hellmann´s
2 lžíce
sojové omáčky
3 lžíce
majoránky
špetku
Knorr Aromat
1 ks
syrové cibule
2 lžíce
Knorr Hotová jíška tmavá
1 dcl
Olivový olej Bertolli Classico (na smažení)
2 lístky
bobkového listu
cca 1 l
vody
Postup přípravy:
Tento guláš má hodně výraznou chuť - je to takové "chlapské jídlo". Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na slabém ohni dočervena. Smažíme pomalu, cibule získá sladkou chuť! Na osmaženou cibuli vložíme maso nakrájené na kostky - můžete smíchat vepřové+hovězí nebo jakékoliv drůbeží. Pokud smíchíte drůbeží s hovězím či vepřovým, počítejte s tím, že se maso rozpadne (což ale nijak nevadí chuti). Maso necháme zatáhnout a zalejeme kašičkou připravenou z Jemného kečupu Hellmann´s, Plnotučné hořčice Hellmann´s a sojovky. Promícháme, okořeníme hromadou papriky (pozor! paprika se nesmí smažit, aby nezhořkla), majoránkou a feferonkami (2 ks - hodně ostrý, 1 ks málo ostrý, můžete i vynechat). Podlejeme vodou, dusíme, až maso změkne. Játra necháme zmrazit a nastrouháme na hrubém struhadle, jakmile je maso měkké přidáme ke guláši a povaříme cca 10 minut - guláš získá jednak "divokou" chuť, podobnou zvěřině, jednak se zahustí. Pokud se vám zdá málo pikantní, dodělejte si zálivku kečup+hořčice+sojovka. Dohustíme jíškou na oblíbenou hustotu (my děláme hodně řídký), příp. dosolíme Knorr Aromatem. Na talíři ozdobíme tenounkými kolečky cibule a cibuli deje ještě do mističky zvlášť, ať si každý může "nandat". Ideální příloha: čerstvý chleba.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Koubas Koubas | 17. dubna 2006 v 22:25 | Reagovat

v KFC se neobaluje ani do strouhanky, natož do cornflakes. vzhledově to může vypadat stejně, ale v KFC je to jenom mouka.

2 kačenka kačenka | 21. června 2006 v 13:09 | Reagovat

skoušela jsem v cornflakes a nemá to chybu je to alespoň změna

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama